Söndagssummering v.45 2016

I mina söndagsinlägg vill jag fånga upp några av veckans ”glows”, det vill säga framgångar/ guldstunder/ tacksamhetstankar, som passerat och sätta ned foten för några ”grows” – områden som jag vill rätta till/ utveckla – inför den kommande veckan. 

Några av veckans Glows

Tryggheten och lugnet i lägenheten på Söder med barnen och Busan. Hemma.

 

IMG_1101I mitt namn” – viktig läsning gav nya insikter om hur rika våra upplevelser av att vara människa kan vara och om hur angeläget det är att nyfiket ta vara på och  ge utrymme för våra variationer, vår ”onlyness” istället för att begränsa.

Delad spelupplevelse med 9-åringen i utforskandet av PokémonGo.

Delad påbörjad film/serieupplevelse med alla barnen – fyller igen den kulturella luckan som frånvaron av StarTrek-upplevelse hittills utgjort hos mig. Alla gillade   första avsnittet;, nu har vi filmkvällsdiskussionerna lösta för lång tid framöver hoppas jag. Existentiella, filosofiska frågor i techförpackning passar mig perfekt. Gissar dessutom att avverkandet av serien från start till idag blir en studie i specialeffekternas utveckling.

Den äppelrunda, varmspetsiga smaken av ett glas Calvados. Passar utmärkt till cheese balls med nachosmak.

Lyckan över att barnen gillar att röja i köket.

Turen att ha ett jobb där stora delar kan genomföras även om en är för sjuk för att ta sig ut på stadens gator. Tack Skype, Dropbox och internet för det!

Uppslutningen från FB-vänkretsen med svar på mitt upprop om bästa tipsen för att förstärka immunförsvaret. Bättre kunskapsmässigt rustad än någonsin tidigare.

Veckans Grow

Att bara ha kunskap i huvudet räcker inte. Nu vill jag empiriskt pröva och utvärdera de tips jag fått på hur jag kan förbättra mitt immunförsvar. (Mest bävar jag inför rådet att skaffa mig en ung älskare… Tur att rådet gavs med en ironisk blinking efter.) Vet av tidigare erfarenheter att jag har en tendens att vilja göra ”allt på en gång”. Vet också att det försvårar uthålligheten i förändringen. Dessutom gör det det svårare att utvärdera effekten av respektive råd. Så ett i taget…

Håller därför kvar vid förra veckans grows som handlade om singletasking – en sak i taget – och sömn. (Bra att SvD inleder en artikel om sömn just idag!)

Veckans ord – ett ord som följt mig som en röd tråd under den gångna veckan. 

Immunförsvar – mitt är under stark belastning. Sörjer bland annat en missad väninnehelg och ett missat 50-årskalas till följd av veckans ohälsa.

Veckans låt – en sång som följt mig som en röd tråd under den gångna veckan. 

Här räcker det inte med en låt. Alla julsånger som Stockholm City Voices ska sjunga på Luciakonserterna följer mig. (En utmaning att sjunga utantill, när, utöver immunförsvaret, minnesfunktionen är påverkad av händelserna i mitt liv. Där immunförsvaret vacklar för minsta bakterieangrepp är minnet mera teflonartat: inget fastnar.) En sång som jag för det mesta har koll på är Jan Sandströms fantastiska version av Det är en ros utsprungen, som vi gör i en bearbetning för damkör. Det blir magiskt!

Julkulor

Vilka glows, grows, ord och låtar har präglat din vecka? Vilka är dina tips för ett stärkt immunförsvar?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *