Saltrostade mandlar att ta till när snackssuget sätter in…

JAG VILL HA SNACKS! Ge mig chips, popcorn, ostbågar, sådana där läskiga saker de säljer på bion som alternativ till popcorn, you name it!

Mina lojala barn har gått med på att skippa chips och ostbollar ett tag eftersom jag bara inte kan motstå sånt. Istället har vi gjort saltrostade mandlar. Mandlar är ju, förutom att de är goda, supernyttiga. De innehåller mycket kalcium – bra för skelett, nerver och hjärtat. De innehåller också järn, magnesium och vitamin E som förstärker koncentration och blodcirkulation. Mycket protein och omättade fetter ger de också.

2 dl vatten kokas upp med 2-4 msk (ja, matskedar) vanligt hushållssalt. Dra av plattan och häll i 200 g mandlar med skal. Låt stå i 1-2 minuter och rosta därefter i ugn på 200 grader i ca 10 minuter. Gör INTE som jag och börja mixtra med en film åt 4-åringen, då blir de väldigt välrostade… Skaka om/rör runt ett par ggr under tiden. Absolut godast är mandlarna givetvis nyvarma…. Iofs undrar jag hur mycket av alla antioxidanter som är kvar efter uppvärmningen – någon som vet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.