Varsam glädje

IMG_3190Efter att ha vridit och vänt, funderat och låtit tanken vara öppen för vad som ville komma, har jag satt ner foten för mitt årsord 2017. Funderade ju på ”att välja glädje” eller ”varsamhet”. Jag har landat i en kombination av de båda.

 

Med varsam glädje vill jag möta och vandra genom 2017.

Varsam – för att jag vet att glädjen är granne med sorgen, som jag haft som följeslagare ett tag och nu vill få lite distans till. Varsam – för att förebygga min tendens att lätt dränka mig i ett fenomen, när jag väl fått kornet på det. Efter för lång tid nedsänkt och indränkt i, på jakt efter och fokuserad något – oavsett hur roligt, stimulerande och angenämt det än må vara – tappar jag både andan och syre.

Glädje – för att det finns så mycket i livet att glädjas åt, bortom och bredvid det mörka, svarta och smärtande som dominerat mina senaste fyra månader. Glädje – för att det finns en tendens till att vi får mer av det vi fokuserar på. Och jag törstar efter glädje nu.

Varsam glädje – för egen del, men förhoppningsvis också till andra. Förhoppningsvis kan den här bloggen både spegla och sprida just det under året, det nyfödda 2017.

3 thoughts on “Varsam glädje

  1. Pingback: Hälsoglädje är min intention för 2018 – Saras goda.

  2. Pingback: Årsbokslut 2017 – Saras goda.

  3. Pingback: Lyssnande (3) – Saras goda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *