Gränser

Inför kvällens nymåne har jag lyssnat inåt efter fokus för de kommande 28 dagarna. Det svar som landat i mig är ”gränser”.

Gränser som i gränser som behöver sättas i relation till andra, likaväl som för mig själv.

En begränsande gräns lade jag bakom mig när jag i morse tog ett morgondopp i 14-gradigt vatten – och njöt av det!

Gränser som behöver upprätthållas och försvaras, men också gränser som spelat ut sin roll och som nu behöver sprängas. Gränser som kanske behöver definieras och upprättas för första gången.

Gränser i förhållande till vad som är viktigt för mig, inklusive mitt egenvärde och rätt att vara varsam med mig själv. Inklusive den djupa meningsfullhet jag upplever i att ge kärlek och skapa rum där jag och mina medmänniskor kan växa och lära om och av livet tillsammans. Inklusive hur jag vill se på och förstå mina medmänniskor och världen vi delar.

Har du koll på dina värnande respektive begränsande gränser?

PS. Vaddå nymåne och fokus för måncykeln (28 dagar)? Jo, som jag tidigare sammanfattat: Inspirerad av kära vännen Tess vill jag ta hjälp av en av de cykliska perioder som finns i världen, måncykeln, för att lägga lite extra vikt vid någon aspekt av livet som jag vill jobba lite extra med. Om du jämför med fysisk träning, så väljer du kanske att avsätta en vecka eller månad eller termin åt att nöta in, fokusera på en viss rörelse eller moment i rörelsen. Same, same but different!

5 thoughts on “Gränser

  1. Njuuut kallbad – och så mycket mer.

    I sanning ett spännande begrepp att utforska kommande måncykel. Ser fram emot att höra mer om vad du upptäcker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *