Så kan det också gå

Idag skulle det göras nässelsoppa med vaktelägg. Eftersom jag har goda minnen av nässelsoppa – inte minst doften av kokande nässlor – från min barndom såg jag framför mig hur mina barn plötsligt skulle utveckla sin gastronomiska sida och oa och aa, ungefär som flickan i ståndet där jag köpte mina nässlor.

Fint ska det vara, tänkte jag och inhandlade en ny omgång kycklingfond från Lulles fågel och vilt i Söderhallarna. Inga tärningar här inte! Jag och femåringen sköljde nässlor (de brändes inte!), kokade och skalade vaktelägg – små fingrar klarar små ägg bättre än stora fingrar. Dags för avsmakning efter grädde och kycklingfond. Hmmm, var var nässelsmaken? Soppan smakade utspädd kycklingfond med grädde och var tunn som skysås. INTE vad jag tänkt mig. En snabb googling har inte gett något entydigt svar, men jag misstänker att det är fonden istället för buljongtärningen som spökar. Det är ju inte fråga om koncentrerad fond, som är det jag kan hitta svar på min ”motsvarar”-fråga om. Ska fråga Lulles nästa gång jag handlar… Eller är det någon där ute i cyberrymden som vet?

Nåja, gott surdegsbröd och champagne (för oss vuxna) till räddade middagen ändå. Nej, vi dricker inte skumpa som måltidsdryck, även om jag inte skulle ha något mot det – vi firade att A lyckats med det omöjliga och fått amerikanskt studentvisum på mindre än 7 timmar från möte med handläggare till färdigt visum i passet.

Övriga noteringar från dagen: 14487 steg på stegräknaren. När jag nu googlar på hur många steg man ska gå för att tappa kilon verkar det fortfarande vara otillräckligt 16000 steg hittar jag som en hållpunkt. Nå, har ju inte minskad vikt som mitt enda mål. Minst lika viktigt är ju en totalt sett förbättrad hälsa, mer energi och att bli mer väl till mods. Och hälsan, liksom så mycket annat i tillvaron, är ju en kombination av många faktorer. En ska jag ägna mig åt strax – god sömn och god natt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *