Spenat- och mungbönsröra

Häromdagen hade vi kockskola i köket, jag, 7- och 8-åringen. Hemlagade fiskpinnar stod på menyn och dubbelpanering var momentet vi skulle träna. Har aldrig ätit vackrare panerade fiskpinnar – och aldrig tagit reda på ett så fullständigt nedkladdat kök. Till fiskpinnar säger min hjärna ”spenat” – barndomens spenatstuvning har satt sina, i mitt fall positiva, spår.

I frysen hittade jag förutom bladspenaten, mina egenhändigt kokta mungbönor. Hmm, kunde det kanske bli något? Det blev det absolut!

Så – om du vill prova en schysst röra till stekt fisk kan du följa den här receptskissen:

Pressa en stor vitlöksklyfta i en stekpanna. Smält den i smör. Tillsätt 250 g djupfryst bladspenat el färsk motsvarande detta och ca 100 g kokta mungbönor. Blanda, salta, peppra och ta av värmen. Rör ner 0,75 dl gräddfil (alternativt kan man nog koka ihop det i lite CF eller grädde, men jag hade bara gräddfil).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *