Musikaliska vitaminer januari 2012

Här kan det svänga vill jag lova!
Foto: Andreas Modig

Vissa dagar tycker jag att allt har en lite gråare nyans, lite mer urvattnade färger liksom. Andra glimrar liksom i starka mättade eller milda glassiga och vänliga färger. Och jag har kommit på att en av de väsentliga skillnaderna mellan de olika upplevelserna är om jag har eller inte har lyssnat på musik.

Har även tidigare skrivit om mina musikaliska vitaminpiller. Här är några nya och nygamla favoriter just nu:
Hört på löpbandet på F&S: Ali Payami – Dancin – Disco Lips Remix
En röst och känsla som smälter januarikalla hjärtat som en sommarsol: Marie Bergman – Solsken
Bästa låten att vandra Götgatan/Slussen/Gamla Stan/Riksgatan/Drottninggatan/Mäster Samuelsgatan till:
Pugh Rogefeldt – Stockholm

Två låtar som med Calle Norléns svenska texter etsade sig fast hos mig och döttrarna när vi såg Romeo och Julia på Göta Lejon i december (med ”Måååååååns, mamma!”):
Korn – Word Up!
The Kiki Dee Band – I’ve Got The Music In Me

Maken och jag fastnade framför en livekonsert med Lady Gaga på TV och budskapet i Lady Gaga – Born This Way är så starkt att lyssna till, även om musiken lånat friskt från Madonna – Express Yourself. Apropå TV väntar jag ivrigt på att den danska depressionskomedin Lykke ska börja igen. Tills dess får jag nöja mig med signaturen: Fallulah – Out Of It.

Två låtar från min ”Cool-lista” för groovets skull, båda med den suveräna Nnenna Freelon:
Take 6 – Straighten Up And Fly Right
Nnenna Freelon – I Say A Little Prayer

Till sist: en låt som jag HELT glömt bort. Men när jag såg Bridesmaids innan jul kom hela åttiotalet tillbaka igen och landade i knäet där det får sitta kvar en stund till och mysa (både höga midjor och benvärmare är väl inne igen): Wilson Phillips – Hold On.

Swing it, out there!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.