Tisdagstrall

Inte för att jag vet om det blir ett stående tema, men idag vill jag dela en låt som ekat i huvudet sedan i lördags i ett tisdagstrallande inlägg. Sången passar extra bra så här i fotbollstider, då den”erövrat sportvärlden” och blivit något av en signaturmelodi för många lag.

Det är Seven Nation Army, ursprungligen av The White Stripes, men min spotifylänk ovan är till Ben L’Oncle Souls lite bluesigare version (grym röst, grymt gung).  Det karaktäristiska riffet sägs vara inspirerat av en liiiten snutt av Anton Bruckners symfoni no 5 – på Classicool kan du själv jämföra.

Och här är originalet:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.