Som en skottspole… 

… far jag land och rike runt just nu. Efter den magiska utflykten till Österlen har jag nu gett mig ut på tvådagars snabbroadtrip till Ångermanland för att lämna sonen hos min syster och svåger och säga hej till min mamma. (Övade kulning så det skallrade i huvudet och i bilrutorna på vägen mellan stoppen…) På söndag tar jag sedan båten till Gotland för årets Almedalande.

För roadtrippen har jag hyrt billigast möjliga tillgängliga bil. Det visade sig vara en liten leksaksbil som till sonens och min fröjd visade sig vara försedd med cabriolet! Murphy hade tydligen dansat regndans hela vägen från Uppsala till Sollefteå, så vi fick bara kortvarig och främst teoretisk glädje av att kunna köra med himmelen som tak.


Vid ett depåstopp fick vi syn på en uppsättning lite dyrare leksaker, inte minst en fullstor Blixten McQueen. Både jag och sonen ooade och aade…

bil
På vägen upp till Norrland förundrades jag lite över att blomningen var så i samma faser mellan Skåne och Ångermanland. Det är ju trots allt 100 mil eller så som skiljer.

Eftersom jag denna vår blommat ut (kunde inte låta bli) som fullskalig blomfotonörd (inte blomnörd –  många arter kan jag bara beskriva på nivån ”gulblomma”, ”vitblomma” eller ”rosablomma”… ) bjuder jag här på några bilder som lika gärna skulle kunna vara tagna söder- som norröver.

hallon 2

rosablom

prästkrage

förgätmigej

malva

En reaktion på ”Som en skottspole… 

  1. Pingback: Going back to my roots – Saras goda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.