Samtal mitt i livet

Idag bjuder jag på en throwback thursday. Det mest lästa inlägget – med råge – på den här bloggen handlar om drömmar. Jag påminns om det varje vecka när jag kommer till Årsta torg, där samtalet som jag bloggade om utspelade sig. Funderar på varför just det här inlägget blivit det mest lästa. Kanske min samtalspartners funderingar slår an någonting hos många ”mitt i livet”. Eller så var det ovanligt välskrivet. Hur som helst – här är det igen, en favorit i repris.

Saras goda.

För ett tag sedan var jag på kalas. Jag kände i princip bara ett av festföremålen, så middagen tillbringades i sällskap – mycket trevligt sådant – med personer jag aldrig tidigare träffat.

Med en av mina bordsgrannar fick jag snabbt väldigt bra kontakt. Samtalet flöt lätt och vi avhandlade jobb, vägen till de jobb vi har idag, familj, relationen till festföremål m.m. Fram mot efterrätten hade vi hunnit fram till ”ägandets förbannelser” – dvs. villa, bil, båt och andra prylar. De för med sig många möjligheter, men också underhållsbehov, ansvar och kostnader som kan bli rätt så energislukande.

Efter en liten paus suckade min bordsgranne: ”Jag har nog aldrig varit lika lycklig som när jag luffade runt som 20-åring med allt jag ägde i en ryggsäck”. Närmast reflexmässigt svarade jag: ”Men vad hindrar att du gör det igen? Du har i princip vuxna barn – du och din partner är…

View original post 560 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.