Söndagssummering v.49 2016

I mina söndagsinlägg vill jag fånga upp några av veckans ”glows”, det vill säga framgångar/ guldstunder/ tacksamhetstankar, som passerat och sätta ned foten för några ”grows” – områden som jag vill rätta till/ utveckla – inför den kommande veckan. 

Några Glows

Stunder med vänner. Nya, gamla. En rikedom, en tröst, en livlina. Tack för att ni finns, och för att jag får finnas för er!

img_5046Fredagskväll i exklusivt sällskap av min nioåring. Tre minuters framträdande av idolerna Marcus och Martinus slog alla Idolfinalister (som vi inte ens visste namnen på) med ljusår. Den lyckan!

 

 

En insikt som ger potential för läkning och respekt.

Söndagens mässa med predikan i form av Luciatåg (i vilket min trettonåring deltog). Bästa predikan jag hört på länge.

Ett Grow

Att komma ihåg att bland allt som i stunden känns nödvändigt, brådskande och viktigt finns sannolikt någonting som verkligen är det. Resten är, med lite distans, inte livsavgörande.

Veckans ord – ett ord som följt mig som en röd tråd under den gångna veckan. 

Paradigmskifte. I mig. I samhället.

Veckans låt – en sång som följt mig som en röd tråd under den gångna veckan. 

True Colors. Cyndi Laupers smärtsamt vackra ballad. Jag kan avslöja att den står på repertoaren i ett magiskt arrangemang när vi i Stockholm City Voices bjuder till julkonsert till veckan.

Så här på tredje advent får du ett bonustips av mig: Christmas song med legendariska Cotton Club. Ska snurra den skivan några dagar nu, så där en 13, 14, 15 stycken, tror jag bestämt.

 

Vilka glows, grows, ord och låtar har präglat din vecka? 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *