Favorit i repris: En dans på slak lina

Bläddrar tillbaka bland mina blogginlägg från tidigare januari:ar. Hittar dessa tankar från förra året om Balans i livet, och om hur balans handlar om att vara i rörelse, avvägning, förändring – inte om att hitta det där ”optimala, perfekta” och faktiskt statiska läget som jag ofta tänkt på det som. Månaderna som gått sedan jag skrev inlägget har varit utmärkta träningsredskap för balans i livet – från ett helt tappat fotfäste på sensommaren och under hösten har jag så sakteliga börjat ta mig upp på bommen igen (väntar lite med lingången) och prövar nu rörelsen framåt, långsamt steg för steg. Vila, känna in, vänta, hitta avvägningen, justera, börja om igen med nästa fot…

Saras goda.

”Balans i livet”. Låter skönt, inte sant? När jag har drömt om att känna balans i livet, har jag ofta haft en målbild av ett välstädat hem, en välordnad ekonomi, en vältränad kropp, väluppfostrade barn, ett (mycket) väl utfört arbete och ett väldigt engagemang i samhällsfrågor – allt kontinuerligt och mot bakgrund av ett orubbligt lugn och harmoni.

Balance Visual Metaphors sachachua com

Foto: Sacha Chua @ Flickr

Och den bilden kan verkligen motsvara en sorts balans – under vissa (sannolikt ganska extrema, åtminstone för mig) förutsättningar och sannolikt begränsade perioder. När jag innan jul började meditera och fundera kring begreppet balans, och vad det betyder för mig att vara i balans, har det varit något i den bilden som skavt i mig.

I höstas hade filmen The Walk premiär. Jag såg inte den, men väl en dokumentär om Philippe Petit, som 1974 gick på lina mellan World Trade Centers tvillingtorn i New York. (Du…

View original post 530 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.