Röding i kapprock

Lättlagat och bra utflyktsmat från kvällens kockkurs (4 paket, dvs t 4 personer som inte är alltför stora i maten)

Ta 1 rejäl röding som du filéar samt tar bort alla småben och skinnet på. Skär bort d smalaste delen av stjärten och dela återstoden i två delar tvärs över fisken.

Skiva sedan 8 kokta potatisar, två tomater, en citron och en rödlök. Strimla en medelstor morot och ”buketta” 250 g broccoli. Blanchera morotsstrimlor o broccoli. Om du känner för det, kan du också skiva 4 champinjoner.

Lägg ut en fyrkant alu-folie. Bygg sedan en anrättning nerifrån och upp av potatis, rödlök, tomat, svamp, citron, morot o broccoli. Lägg på en rödingbit och ovanpå den en klick smör. Salta, peppra och runda av m lite dill och fransk dragon. Vill du lyxa t d droppar du lite fruktigt vitt vin över.

Dra sedan upp långsidorna av folien mot varandra och lås genom att vika ner dem gemensamt åt ena hållet. Vik sedan in kortsidorna ett par varv. Du bör nu ha ett ”luftigt” paket att ställa in i ugnen, 225 grader i ca 10 min eller tills dess att smöret smält.

Sedan blir det julafton!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *