Hemlagad bearnaisesås

Gav mig på att repetera kockkunskaperna häromkvällen – lågtemperaturstekt kängurufilé (en rest från en middagsfridskasse, mycket smaskigt, mört kött) med hemlagad bea. Den smakade inte riktigt som den skulle, trots att jag följde receptet i min restaurangskolekokbok (fick visserligen laborera om proportionerna eftersom receptet var i restaurangstorlek… ;-)). Det var en söt smak som inte ska vara i en bea – kan det ha varit det faktum att jag använde vit balsamvinäger istället för vanlig vitvinsvinäger?

Nästa gång ska jag prova det här receptet tror jag, fast det ser lite rinnigt ut. Enligt min lärare ska man kunna skära bea:n med kniv (inte kompakt, dock, bara luftig). Hur vill du ha din bea?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.