En magisk ballad med variation – #blogg100 9/100

Maken hade åttiotalsrevival igår igen, och snavade plötsligt över en grym Chaka Khan-låt som vi inte hört med henne förut, men ändå kände igen så väl: Love me still av och med Bruce Hornsby. Efter ett tag kom vi på var vi  hört den förut. Under vår vokalgruppsperiod lyssnade vi mycket på ViBaFemBa, och detta är en av deras absoluta höjdare med tenoren och ”guldstrupen” Erik Lindman på topp: Älskar du mig än i ett lysande arr av Henrik Ekman. Linjerna och klangerna i mellanspelet är så sanslöst vackra.

När jag lyssnar på de här varianterna står tiden stilla, jag nästan slutar andas och nuet är allt som finns…

piano

På Spotify fanns en engelskspråkig version till. Det visade sig vara en fantastisk röst från Idol 2008, LouLou Lamotte. Och vad gjorde man utan internet – tja, lyssnade sönder en grym melodi lite mindre kanske (fast än har det inte hänt). Men här är ännu en variant som A hittade. En ”dramatic rendition” som sagt, med en ny upptäckt för mig: Betteye Lavette, ackompanjerad av Herbie Hancock. Och vad var det här – jo, en remake med självaste Ms Khan, med keyboardlegenden Greg Phillinganes på pianot. 

En fantastisk låt, med fantastiska sångare och musiker! Lyssna, njut och hitta din favorit!

(Fotot hittade jag hos Vincent_AF på Flickr. Det publiceras under licensen CC BY-SA 2.0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *