En magisk ballad med variation – #blogg100 9/100

Maken hade åttiotalsrevival igår igen, och snavade plötsligt över en grym Chaka Khan-låt som vi inte hört med henne förut, men ändå kände igen så väl: Love me still av och med Bruce Hornsby. Efter ett tag kom vi på var vi  hört den förut. Under vår vokalgruppsperiod lyssnade vi mycket på ViBaFemBa, och detta är en av deras absoluta höjdare med tenoren och ”guldstrupen” Erik Lindman på topp: Älskar du mig än i ett lysande arr av Henrik Ekman. Linjerna och klangerna i mellanspelet är så sanslöst vackra.

När jag lyssnar på de här varianterna står tiden stilla, jag nästan slutar andas och nuet är allt som finns…

piano

På Spotify fanns en engelskspråkig version till. Det visade sig vara en fantastisk röst från Idol 2008, LouLou Lamotte. Och vad gjorde man utan internet – tja, lyssnade sönder en grym melodi lite mindre kanske (fast än har det inte hänt). Men här är ännu en variant som A hittade. En ”dramatic rendition” som sagt, med en ny upptäckt för mig: Betteye Lavette, ackompanjerad av Herbie Hancock. Och vad var det här – jo, en remake med självaste Ms Khan, med keyboardlegenden Greg Phillinganes på pianot. 

En fantastisk låt, med fantastiska sångare och musiker! Lyssna, njut och hitta din favorit!

(Fotot hittade jag hos Vincent_AF på Flickr. Det publiceras under licensen CC BY-SA 2.0)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.