Lite middagsrester

Vår ”skinka” på lilla julafton och vår nyårsmiddag gick båda i kalkonens tecken. Maken snavade över den oemotståndliga skylten ”Våga tänka utanför boxen” på ICA, och kom hem med ett stycke kokt (och rimmad antar jag) kalkonstek istället för julskinka. Den griljerades på sedvanligt sätt, och smakade sedan som den finaste julskinka upphöjt i två! Mindre fettig, men desto intensivare senaps- och saltrimmad ton. Mmm.

Även nyårsafton stod det kalkon på bordet. På Ingelsta kalkons hemsida finns många festrecept att välja mellan – vi föll för den whiskymarinerade bröstfilén och ställde potatisgratäng, apelsinslungad brysselkål med rödlök och ädelost och grönkål med tranbär vid sidan om. Såsen är himmelsk, och receptet ger som tur var rikligt av den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *