Maurice White R.I.P.

Maurice White R.I.P.

Heaven’s got a new Shining Star.

Earth, Wind and Fire har gett groove, glamour, glitter och glädje åt mitt musiklyssnande ända sedan ”ungdomarna” hängde i Dans lägenhet efter söndagförmiddagsgudstjänsterna hemma i Sandviken. EWF, Al Jarreau och Chicago tog vid där Segertonssjungandet slutade, och gav en minst lika sakral upplevelse.

Sedan hittade jag en livskamrat som var ännu mer hängiven EWF och funk/soul/R&B-addict. Det säger sig därför självt att jag sörjer idag, samtidigt som jag tänker stuffa och groova mig genom dagen och helgen till minne (kanske är det nu det lossnar med dancewalk – stundens allvar kräver extrema åtgärder).

I valet och kvalet av sång till detta inlägg fastar jag till slut för In the Stone – ”Never alone, love is written in the stone”. Bästa introt ever. Den vill jag ha som utgångsmusik på min begravning den dagen det är dags – sorry organisten. 

I found that love provides the key
Unlocks the heart and souls of you and me
Love will learn to sing your song
Love is written in the stone

Every man, I meet is walking time
Free to wander, past his conscious mind
Love will come and take you home
Love is written in the stone

_MG_6753

 

 

 

 

Hela texten på  Earth Wind & Fire – In The Stone Lyrics | MetroLyrics

Foto: Counse @ Flickr CC BY 2.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *