Några ord till mina kära barn, när jag nu har dem – #blogg100 8/100

För två år sedan var jag del av Blogg100 första gången. Idag väljer jag att återanvända ett av de inläggen, lika aktuellt nu som då.

Saras goda.

I fokus för diskussionerna på internationella kvinnodagen står de skillnader som finns mellan män och kvinnor ifråga om makt och de konsekvenser som detta leder till på ett strukturellt plan. Eftersom strukturer består av individer, och bara kan förändras i grunden av individer som väljer nya förhållningssätt till andra individer, har jag i all min förkylningsömklighet funderat över vilka råd jag vill ge mina barn (och mig själv) för att forma ett samhälle där varje människa har samma förutsättningar att forma sitt liv och det samhälle hen är en del av.

Foto: nojhan @ flickr            CC BY-SA 2.0 Foto: nojhan @ flickr CC BY-SA 2.0

I dikten Några ord till min kära dotter, ifall jag hade någon sammanfattade Anna Maria Lenngren år 1876 sina värderingar och livsregler. Eftersom jag har två döttrar och en son som jag vill ge samma förutsättningar för livet, har jag travesterat dikten i en neutral variant som fungerar lika bra idag 8 mars…

View original post 747 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.