Ikigai – dag 60 i #blogg100

I köket på kontoret satt det en ny lapp igår. Det var en bild på fyra överlappande cirklar med rubriken Ikigai.

Ikigai-EN-optimized-PNG

Ikigai, visar det sig, är ett japanskt begrepp som enligt Wikipedia betyder ungefär ”din anledning att vara (your reason of being)”. Givetvis finns det hur mycket material som helst om detta på nätet. Men – efter att ha ägnat en hel dag åt vad som tycks vara en del av mitt Ikigai (det får väl bli i cirkeln ”vad världen behöver” i alla fall den lilla världen som är mitt hem och min familj), nämligen städning, är klockan nu bara -7 minuter kvar tills mitt digitala helgsmål bryter in. Hejhopp, ett miniinlägg får det bli, för att parkera begreppet hos mig och er. Jag har flera tankar p g, bland annat en koppling till ett av de livsråd för ett helhjärtat liv som jag ännu inte skrivit om.

Om du har tankar utifrån att du stött på begreppet tidigare, eller om bara bilden väcker associationer hos dig – dela dem gärna med mig!

Illustration: By en:User:Nimbosa derived from works by Dennis Bodor (SVG) and Emmy van Deurzen (JPG) – https://t.co/TiRhcMD7HP, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45002620

One thought on “Ikigai – dag 60 i #blogg100

  1. Pingback: Ikigai 2 eller det meningsfulla arbetet – dag 62 i #blogg100 – Saras goda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *