Fredagsfys 2 – nystart med vissa förhinder

Skrev förra veckan om att mitt fredagstema skulle vara Hälsa, träning och kost under rubriken Fredagsfys. Och jag hade planen på mina dagliga sjuminuter, löpträning, promenader, chiafrukost och tidiga kvällar.

Vid mitt andra besök hos den smått legendariske naprapaten Gunnar Bokneberg på Optimal fysik fick jag mina förhållningsorder för den här veckan: inga hopp eller övningar där tyngden växlar mellan benen. Squats går bra, plankan och jägarvila också. Plus att jag har fått en core-övning att göra morgon och kväll, typ diagonalt arm/benlyft på alla fyra. Bra mental träning också för att hålla i och hålla ut…

Promenaderna då? Eftersom jag varit lätt tidsoptimist den här veckan har de trängts ut av sista minuten-tunnelbaneresor och jobb. (Sannolikt bara en dålig ursäkt.)

De tidiga kvällarna är det alltjämt svårt att få till. Skyller på att jag vill fortsätta med mitt dagliga bloggande, och att den tid jag hittar till det blir sent på kvällarna. Sen fastnar jag vid skärmen…

reminder-23771Varför väljer jag att att uppta mina läsares tid med mina ouppnådda intentioner? För det första för att jag gärna tjänstgör som påminnelse om att det är högst mänskligt att inte leva upp till alla sina goda ambitioner. Jag fastnar lätt i ältandet ”Varför klarar jag inte … när alla andra…?” Ett slags vuxenvariant av barnets ”Varför får inte jag när alla andra får?”, och lika selektivt tankemönster då som nu. Om du som jag fastnar där – then I’m your blogger!

För det andra har jag en idé om att mina läsares närvaro ska hjälpa mig att hålla mig ansvarig inför mig själv så länge jag behöver det för att etablera mina önskade vanor. För det tackar jag dig på förhand!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *