Backspegel i tacksamhet och förundran 16

Under 2018 vill jag ägna söndagsinläggen åt att reflektera över veckan som gått genom linser av tacksamhet och förundran. Årets sextonde vecka ser jag bland annat tillbaka på…

Grymt bra start på min nya måncykelsintention uteliv. Riktig superboost för årsintentionen hälsoglädje!

Värmen och tacksamheten över barnen och deras vänner. Över deras musicerande. Över samtal och tystnad med dem. Förundran över deras insikter, frågor och tankar.

En genomarbetad matsedel med massa godsaker, som dessutom levererades av barnen i stor utsträckning. Vad sägs om en egenkomponerad köttgryta på kalvhögrev med vitt vin, vitlök, tomat och harissa? Till det en blandning av korn och svarta bönor. Såååå gott! Eller tisdagens friterade rödtunga (ok, det skulle vara aborre, men jag fick ta det fiskaffärn hade) med citronpicklade grönsaker och egengjord (av 15-åringen) remouladsås? 13-åringen stod för onsdagens italienska lyx med pasta och godaste tomatsåsen (maaaassa smör). 15-åringen fixade torsdagens höjdpunkt i form av raggmunk med fläsk och rårörda lingon. Leif Mannerström stod för recept och inspiration. Igår bjöds jag på tacos av 13-åringen och älsklingens 12-åring.

Idébubblet och snålvattnet som rann till i just matsedelsplaneringen med 15-åringen.

Närheten och gemenskapen när jag kollar på Skam med 13-åringen.

Hänget med 10-åringen på första övningspasset med trick scootern.

Fredagslyx med älsklingen: långpromenad längs strandvägen till Rosendals trädgård för en första paus och tillika årets rosépremiär, sen mer promenad och båt till Skeppsholmen där vi njöt av sommarsolsdränkt vy över Gamla stan, varandras sällskap och ett glas kallt vitt.

Altanhäng. Mitt eget paradis.

Första skörden från egna landet (brännässla… och timjan)

Fågelsången genom altandörren de tidiga morgnarna efter att jag släppt ut Busan. Nu är det varmt nog för att den ska få stå öppen.

Massa bra intervjuer, både per telefon och live. Så mycket roligare det är att bedriva utvecklingsarbete när en får lyssna på människor, förstå deras engagemang och ta in de unika berättelser och perspektiv de besitter.

Leverans av en riktigt bra rapport (i mina egna ögon) med inspirerande exempel på hur engagerade människor i verksamhet som bekostas med allas våra gemensamma medel utvecklar nya lösningar i smått och stort för ett bättre samhälle.

Tacksamheten för vad musiken kan göra för att föra samman människor och ge mening. Blandat med sorgen över att en ung människas liv – så många unga människors liv – slutar så tidigt.

Blåsippshav.

 

Vad har gett ditt liv relief den här veckan, i vitdagrar eller skuggor?

One thought on “Backspegel i tacksamhet och förundran 16

  1. Gunilla.m.lunden@gmail.com

    Roligt att se att dina barn lagar middagar…
    Jag fick min två flickor att tidigt ansvara för varsin middag i veckan…det var intressant: den ena hittade på nya intressanta middagar varje vecka och den andra lagade samma middag varje vecka…..det har fortsatt även i vuxen ålder…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *