Oh, Pinterest!

Summan av alla laster är konstant sägs det. Och när jag nyligen tagit bort både FB och Twitter från min iPhone, ja, då går jag och snöar in på Pinterest istället…

Pinterest handlar om bilder. Och visuell kommunikation kan säga sååå mycket och sååå effektivt. Vår förmåga att ta in information via bilder är större än vår förmåga att ta in information i text eller ljud. Och Pinterest är en magisk och enorm samling av bilder, infographics, tutorials och annat smått och gott för en neurotiskt nyfiken person som jag.

Jag skapar ”boards” för de områden som jag är intresserad av. Och som jag blir intresserad av, i takt med att jag snavar över intressanta bilder hos dem som jag följer eller som algoritmerna slänger in i mitt flöde (filterbubbla javisst). Så växer t.ex. mina boards för Design thinking/things och Systems thinking fram.

Jag kan också fritextsöka på något ord eller tema som jag vill ha mer information om. Så började jag t.ex. min samling/board för Bonsai och för Medeltiden (inför Medeltidsveckan i sommar).

Men – med ytterligare ett socialt medium bland mina laster vill det till att jag övar mig i att välja vad jag lägger min tid på. Det kan lätt slinka iväg en och två timmar utan reflektion annars. Som med många saker gäller att lagom är fantastiskt bra, men också att det lätt blir för mycket om en inte är vaksam.

Använder du Pinterest? Om så, på vilket sätt? Och om du vill dela med dig av dina bästa sätt att använda Pinterest så blir jag glad! 

8 thoughts on “Oh, Pinterest!

 1. Är en pinterest-periodare.
  Samlar till ombyggnad av badrum.
  Olika resemål.
  Sånt jag vill blogga om.
  Eller sex-ideer.
  Alla mina recept-länkar.
  Och all keramik jag hittar och sparar ska vi inte tala om.

  Gillar det masssor för just den enkla överblicken.
  Följer några av dina boards 🤗

 2. Jag håller med Helena Roth – var inloggad i Pinterest ett tillfälle nyligen och det svåra var att komma ur det, stoppa sitt ”konto”. Pinterest är ganska angelägna om, milt sagt, att man stannar
  kvar där. Det var lättare att hantera Facebook. Om jag skulle välja något – så är det Instagram, där jag också var inne och ”testade”. Det var mera lättillgängligt och gav precis samma utbyte och möjligheter som Pinterest – tyckte jag. Ändå känns bloggandet som det mest lättsamma att kommunicera med bild och ord med vänner på internet.

  1. Tack för perspektiv! Jag använder iofs inte Pinterest f att kommunicera m vänner eller sprida innehåll i annat syfte. Mer som ett digitalt magasin/ tidskrift dör jag kan få inspiration och kunskap.

 3. Nej. Jag gör inte det. Har aldrig riktigt fallit för det, och på sätt och vis är jag kanske lite glad över det, för precis som du säger, det går ju lätt att gå vilse i de förunderliga sociala-världarna som öppnar sig för en, och hux flux är det över läggdags. 🙂

  1. Jag har testat ett par gånger tidgare utan att fatta vitsen. Men nu har jag fastnat. Kanske beror på att jag ser tydligare syften med det där jag är just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *