Rebloggar: #lyrikfredag på en söndag – Lägger av rustningen

Som fredagsdikt bjuder jag på en repris. Fortfarande lika aktuell – ständigt aktuell kanske? Rustningen är oftast av, men ibland tar den sig på mig utan att jag kan kontrollera det. Som om Tony Starks IronMandräkt gått i baklås och levde sitt eget liv. Ibland när den är av överraskas jag av dolkstick som gör rejält ont. Som orsakar lätt blodförlust. Men som än så länge har gått att förbinda och läka innan de gjort större skada.

Frivilligt drar jag inte på mig rustningen igen. För att andas, utforska, röra mig fritt är så mycket mer värt än det skydd den gav. Skyddet mot rädslan för att bli bortvald, övergiven, utanför.

Nu jobbar jag på att låta styrkan som rustningen gav – den chimära styrkan – ta plats i min kärna istället.

Saras goda.

jag kränger mig ur stålrustningen del för del

stålrustningen som hållit hjärta och hjärna i schack

som valt vilka samtalsämnen, inläggsämnen, tankar, känslor, ord

som får passera som passande

del för del slår slamrande i golvet

jag väller fri över alla bräddar

fri att utforska

fri att bli sårad

fri att bli helad

fri att växa

fri att vara stilla

fri att dra mig tillbaka

utan rustningens tyngd rör jag mig lättare

svävar

dansar

flyger fram

när jag stannar upp och tar mark

tar långsamma, inkännande steg

gräver ner fötterna i jorden

är det för att jag själv vill

inte för att rustningen tvingar mig till det

fri att

hålla utrymme för livet med all dess

ovisshet

glädje

smärta

sorg

vrede

rädsla

hopp

fri att

samtala

observera

lyssna

känna in

reflektera

skriva

tänka

känna

minnas

glömma

fri.

IMG_3155

View original post

10 reaktioner på ”Rebloggar: #lyrikfredag på en söndag – Lägger av rustningen

  1. ciccilb

    Mmmm, den där rustningen, ja … Så länge den finns är ju all annan ”frihet” man har inte frihet på riktigt. Det är så lätt att skylla sin ”ofrihet” på omständigheterna eller på andra människor, tills man ser att det är ens egen rustning som är problemet. Sköna ord att läsa ❤

    1. Tack, roligt att du gillar! Ja, det är läskigare att inse att det är mitt val och ansvar att lägga av mig rustningen än att peka på andra. Men ack så mycket mer verksam förändringen blir när vi väl vågar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.