Triss i tacksamhet #10

Under 2021 väljer jag att på veckobasis notera tre anledningar, ofta i det lilla, till tacksamhet och förundran. För att de känslorna ger bränsle till välbefinnande och livsglädje. Årets tionde vecka fylldes hjärta och sinnen av bland annat…

… sinnesstimulans på promenad i Solna/Sundbyberg. Doften av kafferostning fyllde näsan. Det är en doft som skapar välbefinnande. En mysig doft på något sätt. En doft som påminner om barndomens utflykter till grannstaden, där kaffedoften också låg tung över stan. Och som bilderna nedan antyder, fick även blicken stimulans på promenaden. Betongbrobågar är bland det vackraste jag vet. Roliga fasadmålningar och arkitektur med doft av modernismens Paris är inte heller så tokigt.

… den hemlagade tiramisùn. Med marsalavin. Vi kunde inte riktigt enas om njutningen den gav var bättre än eller lika bra som sex. Det vi var rörande överens om var att det blir åtskilliga repriser av den.

… en första workshop med beställarna i det nya roliga uppdraget. Att utmana människor att använda händer och fysiskt material för att skapa metaforer för något komplext och abstrakt, och uppleva hur de (om än skeptiska i starten) ger sig i kast med uppgiften och samtalar sig fram till nya insikter och frågor är häftigt och inspirerande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *