Vila – dag 6 i #blogg100

waterMen vilan då? Det blev inte så många ord om den i gårdagens inlägg om Brené Browns sjunde livsråd för ett helhjärtat liv:”Värna om leken och vilan – frigör dig från tröttheten och prestationstänkandet”. Att vila handlar om sömn är självklart, men vila kan vara mycket mer. Jag vilar genom att läsa (pappersböcker), att strosa längs Årstavikens stränder, att lyssna på Per Johansson och Eric Schüldt när de utforskar människovarandet i någon av poddserierna Människan och Maskinen, Kunskapens träd och Myter och Mysterier till exempel. Vila för mig kan också vara att laga mat eller baka, om förutsättningarna är de rätta.

Vila är inte minst att lyssna på musik där tiden står stilla. Musik där förhållningarna långsamt glider ihop och isär, som livets egen andning. Där melodier och klanger talar direkt till mitt hjärta, utan att passera hjärnans ”gå”.

Här är min spellista för vila. Helt säkert passar den inte alla. Helt säkert passar något stycke någon läsare. Om du vill dela dina recept för vila, blir jag glad!

2 reaktioner på ”Vila – dag 6 i #blogg100

  1. Pingback: Sysselsattsbesatt? – Saras goda.

  2. Pingback: Helhjärtat vill jag leva – dag 99 i #blogg100 – Saras goda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.