Mellan Evertsberg och Oxberg

Kväll på hotell mellan två jobbdagar på annan ort. På hotellet finns gym. Med crosstrainer.

Och 30 minuter på crosstrainern ger mig 5 km i ICA-klassikerns Vasaloppsmoment.

Så nu är jag uppe i 55 km, någonstans mellan kontrollerna i Evertsberg (47 km) och Oxberg (62 km). I mål måste jag vara senast nästa söndag, den 18 mars. Återstår 7 halvtimmar på crosstrainern eller lite drygt 11 halvtimmars stavgång. Eller en mix. Det fixar jag!

Den sortens motivation som ICA-klassikern ger mig för att få mig att träna regelbundet, är den starkaste jag upplevt hittills i livet. Med viss förstärkning av att älsklingen utlovat present när jag avverkat hela klassikern…

5 thoughts on “Mellan Evertsberg och Oxberg

  1. Crosstrainer är nog toppen att använda – vi får nöja oss med motionscykel och ”gå-maskin”, som jag kallar den. Har du nån koll på din arbetspuls? Jag har efter att drabbats av förmaksfladder måst vara litet försiktig med max.pulsen. Måste vara under 120 cirka.

    1. Det viktigaste är att en rör på sig ju! Nej, har inte exakt koll på arbetspuls, men vet att jag ska hålla mig under 160 för att inte bryta ihop 😁

      1. Jag har vilopuls 58 och håller koll på min arbetspuls, som du kanske förstår. Förresten kolla iPhone-appen Pulse Oximeter, där kan man se syremättnaden också – både puls och SpO2 alltså.Den appen motsvarar den klämma, som vårdcentralen sätter på pekfingret, hehe.

      2. Tack f tips! Ska kolla in. Min vilopuls ligger där i häradet också. Under 60 är ju riktigt bra, så vi är rätt så hälsosamma med andra ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *