Releasekväll

Böckernas bok har den kallats. Bibeln, boken som är utgångspunkten för den andra säsongen av Myter & Mysterier.

Vad händer när man verkligen utsätter sig för de texter i Bibeln som påverkat så många människor under så många år? Vad händer med oss, vad händer med er, vad händer med dig?

Så inleder Eric Schüldt andra säsongen, i det första av tio avsnitt. Alldeles dagsfärskt.

I skrivande stund är jag på väg hem från releasen av serien. Att jag hamnade här är för att jag stöttade kampanjen på Kickstarter med en lite större summa. För att jag visste att det är få poddupplevelser som skulle vara mer givande, tankeväckande, insiktsgivande och lärorika.

Det blev en kväll med frågor om hur det kommer sig att podden inte uppmärksammats i media, men ändå har en så stor lyssnarskara. Om det finns ämnen som inte kan beröras. Och med samtal vid middagsbordet kring frågor om vilka vi är innerst inne, om gudsbilder och en eventuell gemensam kärna i världens religioner (perspektiv på den frågan kan komma att dyka upp redan nästa vecka), men också om sociala mediers och digital teknik effekt på vilka vi är och statsindividualism. Nya ansikten och några kära återseenden med redan gjorda bekantskaper.

Nu ser jag fram mot tio veckor av lärt och lärande samtal mellan Eric och Per Johansson. I det första avsnittet som jag strax ska kasta mig över står Änglar och demoner på agendan. Vad händer om jag prövar tanken att de verkligen finns?

5 thoughts on “Releasekväll

  1. Pingback: Backspegel i tacksamhet och förundran 17 – Saras goda.

    1. Oh ja, den här podden (och deras andra två serier Människan o maskinen samt kunskapens träd) har mina varmaste rekommendationer! Dela gärna din upplevelse sen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *