Matig måndag med flytande frukost

Inspirerad av mitt besök för några veckor sedan hos Helena och av Food Pharmacy har jag sedan några veckor allt som oftast börjat mina dagar med en grön smoothie och ett glas eller en skål hemfermenterad kefir. Utöver den där koppen med kaffe då, som jag inte behöver någon inspiration från någon för att hälla upp och i mig.

Oavsett eventuell effekt på tarmfloran (som ju är i fokus för Food Pharmacys kökskonster), så är det ett bra sätt att a) skippa morgonmackan och b) få i mig mer grönsaker och frukt.

För min smoothie innehåller massa grönkål och gärna lite spenat och andra bladgrönsaker som ligger övergivna i kylen. Dessutom blekselleri, äpple, ingefära, citron, gurkmeja, svartpeppar. Avocado eller banan. (Ja, jag vet att en grön smoothie i princip är en smoothie utan frukt. Men nu räknar jag mig fortfarande som rookie och på smaktillvänjning. Det blir helt enkelt liiite för grönt för mig om jag inte får någon fruktsötma i.)

Gott är det. Tycker jag (inte barnen). Och nyttig känner jag mig. Så en bra start på dagen är det!

4 thoughts on “Matig måndag med flytande frukost

  1. Jag gillar smoothie men har märk att jag är någon form av periodare. Ibland blir det regelbundet mixande varje morgon, sedan kan det gå månader utan tillverkning. Behöver nog googla lite på vad fermenterad betyder, eller kanske börja läsa alla böcker som jag själv har släpat hem om tarmflora mm.

    1. Hihi, det där med att släpa hem böcker som väntar på att läsas känner jag igen… 🙂 Fermentera är att jäsa (i en kontrollerad process) helt enkelt. Men jäst mjölk låter inget vidare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *