Välja och välja bort

Rätt i maggropen tog det, själssöstra Helenas inlägg idag. Kort, koncist och mitt i prick. ”There’s always time...”.

Tid är det enda vi har. Och ändå upplever vi, jag, så ofta att den inte räcker till för allt det där jag, vi, vill göra.

Jag vill läsa. Men fastnar i mobilen. Jag vill skriva. Men fastnar i mobilen. Jag vill…

Ja, jag har massor av aktiviteter nu som jag inte haft i de perioder då jag läst och skrivit mer. Och jag ÄÄÄÄÄLSKAR alla de grejer som fyller min kalender: kör, Lindy hop, politik, konserter, träffar med vänner, tid med barnen (den tiden skriver jag i ärlighetens namn inte alltid in i kalendern)… De vill jag inte välja bort!

Så det jag kommer på som jag kan och vill minska är min mobilanvändning. Men jag har ju hittat så roliga, fängslande, avkopplande spel… Och hittar så mycket kul på FB, Twitter och Insta.

Högarna med böcker kallar dock på mig. De lockar med nya insikter, perspektiv och världar. Så det är dags att, än en gång, revidera valet av vad jag lägger min tid på. Mindre mobil, odla orden istället.

Bokrearesultat + pågående läsning på toppen. Längtar efter att dyka ner i orden…

15 thoughts on “Välja och välja bort

  1. Jag ÄLSKAR böcker! Är en riktig boknörd. Jag har slutat att läsa en bok från början till slut och istället väljer jag ut en som känns angelägen just nu och läser några sidor i den eller många om det känns rätt.

  2. Jag har under en längre period läst färre böcker än vanligt, delvis för att jag lever med en oläsande man… men nu är längtan där igen. Men jag är mer picky. Blir en bok trist, släpper jag den och jag för inte längre bok över vad jag läser. Låter det bara flöda. Just nu läser jag en superintressant bok som heter The Red Tent … om en biblisk dotter som typ inte nämns i biblen, bara hennes 12 bröder… <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *