Mera singletasking

Behöver goda vanor underhållas? Tänker lite på det här på kvällskvisten, när jag ska skriva ännu ett inlägg om en god vana som jag vill förstärka: den att fokusera, göra en sak i taget, singletaska till skillnad från multitaskandet. Helt klart behöver de iallafall underhållas för att förstärkas.

Jag skrev ett inlägg om single- kontra multitasking för drygt ett år sedan, och jag skrev om det härom veckan när mitt multitaskande fällt mig raklång på en grusväg. Så när jag funderade på min intention för den nya måncykeln var det ett välbekant tema, ”Gör en sak i taget”, som dök upp i skallen på mig.

Det slår mig så här i de sista skälvande dagarna av årets sommarsemester, att jag har lättare att bejaka mitt singletaskande när jag är ledig. Om jag då håller i vanan att fokusera på en sak i taget när arbetsåret och familjekalendern drar igång på allvar igen – ja, då kanske även den så kallade vardagen kan bli lite mer ledighetsinfluerad?

IMG_0033
Busan – min förebild vad det gäller fokusering. 

En reaktion på ”Mera singletasking

  1. Pingback: Bloggtips: Den svåra konsten att djuparbeta – Saras goda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.