Mera singletasking

Behöver goda vanor underhållas? Tänker lite på det här på kvällskvisten, när jag ska skriva ännu ett inlägg om en god vana som jag vill förstärka: den att fokusera, göra en sak i taget, singletaska till skillnad från multitaskandet. Helt klart behöver de iallafall underhållas för att förstärkas.

Jag skrev ett inlägg om single- kontra multitasking för drygt ett år sedan, och jag skrev om det härom veckan när mitt multitaskande fällt mig raklång på en grusväg. Så när jag funderade på min intention för den nya måncykeln var det ett välbekant tema, ”Gör en sak i taget”, som dök upp i skallen på mig.

Det slår mig så här i de sista skälvande dagarna av årets sommarsemester, att jag har lättare att bejaka mitt singletaskande när jag är ledig. Om jag då håller i vanan att fokusera på en sak i taget när arbetsåret och familjekalendern drar igång på allvar igen – ja, då kanske även den så kallade vardagen kan bli lite mer ledighetsinfluerad?

IMG_0033
Busan – min förebild vad det gäller fokusering. 

One thought on “Mera singletasking

  1. Pingback: Bloggtips: Den svåra konsten att djuparbeta – Saras goda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *