Återhämtning i mellanrum – writer’s cut

Livet har sin egen andningsrytm.

Det andas in – jag fyller på med energi, intryck, kunskap, information, tillhörighet… Läser, lyssnar, reflekterar…

Det andas ut – jag delar med mig av tankar, kunskap, tid, kontakter, gemenskap… Pratar, skriver, gör…

Det är i stillhet – när jag är i varandet, vilan i nuet; observerar, registrerar, utan att värdera, bearbeta eller agera…

Precis som min kropp behöver komma ner i den andning där stillheten – pausen mellan utandning och inandning – får finnas och ta sin egen tid, behöver min hjärna och själ återhämtningen – det andlösa nuvarandet mellan påfyllning och delande.


Foto: mirror of peace by Kathy Ponce @ Flickr CC BY 2.0

Det här är en bearbetning av ett inlägg som ursprungligen postades 3 april 2014.

 

 

4 thoughts on “Återhämtning i mellanrum – writer’s cut

  1. Pingback: Favorit i repris: Återhämtning i mellanrum – Saras goda.

  2. Pingback: Lyssnande (1) – Saras goda.

  3. Härligt! Får mig att minnas ett avsnitt med Parker Palmer och Courtney som pratar med Krista Tippet där Parker för att påvisa starkare att det oftast handlar om både och just pratar om andning. Att det inte finns en människa som bara andas in, eller ut. Vi gör båda delarna allihop.

    Yes to both! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *