På jobbfronten dubbelt nytt

När jag och min affärspartner Åsa drog igång ModigMinoz för fem år sedan avsatte vi ett par viktiga veckor åt att fundera över vilken roll företaget skulle ha i våra liv. En av flera slutsatser var att vi ville vara öppna för vilken riktning vårt företagande skulle ta, inklusive på vilken tidshorisont som det skulle finnas. ”Vi får väl börja med att ge det ett till fem år så där” resonerade vi.

Efter precis fem år i våra liv som tvåkvinnsföretagare har det fallit sig så att Åsa och jag gemensamt beslutat att ta nästa utvecklingssteg på varsin hand. Vi avslutar epoken ModigMinoz i våra liv, med stolthet över vad vi uträttat tillsammans i roliga, utmanande och utvecklande uppdrag och äventyr. Vi avslutar företaget i samförstånd och fortsatt vänskap. Vårt samarbete fortsätter framöver i olika, nya former.

img_1258För min del är bakgrunden till den nya kursen den livsförändring som präglat mina senaste 14 månader. Krisen, som jag i stor utsträckning tagit mig igenom, har gett mig nya erfarenheter och perspektiv, nya drivkrafter, nya möjligheter, behov och begränsningar.

Jag fortsätter min yrkesverksamhet i två spår. (Tänker mig inte gå i pension förrän jag är en sisådär 75 år, om jag lever och får ha hälsan.)

För det första – tillbaka till en anställning igen. Från 1 december kommer jag att arbeta som strateg och tjänstedesigner på Usify, vars motto Vi ser människor och skapar möjlighet för meningsfull förändring ligger precis i linje med det perspektivskifte från stora samhällsfrågor till resilienta, helhjärtade och helhjärnade individer som jag gjort under det senaste året (mer om begreppen i andra inlägg, befintliga och kommande).

För det andra fortsätter jag som företagare, om än i mindre omfattning än hittills, i nya bolaget Sara Modig AB. Där erbjuder jag bland annat facilitering och moderering av seminarier och workshops (där de inte faller inom ramen för min anställning hos Usify) och tjänster inom lärande utvärdering och innovationsledning. I allt mitt arbete utgår jag från människan och hens möte med andra människor och sig själv för lärande, reflektion och expansion.

Jag har siktet inställt mot att så småningom kunna jobba coachande med individer och team i förändring, inte minst sådan förändring som kommer ur kriser. Jag vill gå bredvid i utforskandet i hur vi kan leda oss själva, leda andra och låta oss ledas mot önskade lägen, även när framtiden tycks oss minst sagt oviss.

I den ovissa framtiden ligger hemligheter förborgade. Om vi vågar – eller tvingas – släppa taget om våra föreställningar om hur det ska vara, kan hemligheterna visa sig för oss. Och de kan visa sig vara skatter.

until-you-cross-the-bridge-of-your-insecurities-you-cant-begin-to-explore-your-possibilities-tim-fargo

 

 

4 thoughts on “På jobbfronten dubbelt nytt

  1. Pingback: Redigerad profil – Saras goda.

  2. Pingback: Årsbokslut 2017 – Saras goda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *