Jesusbarn minus 12 – ljusfia

I detta nådens år 2017 gör jag min egen bloggadventskalenderutmaning. En reflektion om dagen. Inte nödvändigtvis med explicit anknytning till adventstidens tema – väntan på julens ankomst. Men säkert hittar den som vill något slags association till ljus, glögg, glitter och krubbor.

Nu blir det crossover. Denna luciadag 2017 lånar jag orden från två asiatiska filosofer och religionsgrundare, inspirerad av minnena av hur stafetten av ljuständning gick i många av de luciatåg jag varit med i genom åren. Och av barnens spontana luciatåg med levande ljus i kronan för första gången. Det höll på att bli bara ett ljus innan lucian fattade mod och tände tre. Nästa år, har hen utlovat, ska alla fem få brinna.

Bättre tända ett ljus än att förbanna mörkret

Konfucius

Tusen ljus kan tändas med ett enda, utan att livet för det ljuset förkortas. Glädje avtar aldrig genom att delas.

Buddha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *