Stillhet

Min intention för 2018 års första måncykel är stillhet. (Vaddå måncykel tänker du kanske. Jo, inspirerad av kära vännen Tess vill jag ta hjälp av en av de cykliska perioder som finns i världen, måncykeln, för att lägga lite extra vikt vid någon aspekt av livet som jag vill jobba lite extra med. Om du jämför med fysisk träning, så väljer du kanske att avsätta en vecka eller månad eller termin åt att nöta in, fokusera på en viss rörelse eller moment i rörelsen. Same, same but different!).

Stillhet i tanken. Stillhet i ambitionen. När jag nu återfunnit balans, glädje och hoppfullhet i livet känner jag ett välbekant driv att fylla på, sätta nya mål och rusa framåt, entusiastisk och fylld av energin som jag känner. Den erfarenhet som åren börjar ge mig säger mig dock att jag behöver ha lite koll på framåtrörelsen för att inte köra i diket igen.

Så stillhet it is. Stillhet genom meditation. Stillhet genom att stanna upp då och då under dagarna och bara stämma av andningen. Stillhet genom att soffsofta med älsklingen. Stillhet genom att ta in de små detaljerna i livet, som saftigheten i en apelsin. Stillhet genom att fylla öronen med naturljud och toner som stannar tiden – som här i en inspelning från Stångtjärn med kulning och hornlåtar.

8 reaktioner på ”Stillhet

 1. Cicci Lyckow Bäckman

  Det är alltid så skönt att läsa sådana här inlägg. Ett slags motvikt till allt annat man möts av, ofta med ett slags energimässigt (eller grafiskt) utropstecken efter: Köp! spring! Hinn mer! Jobba effektivare! Börja med X! (En vän såg t o m en kurs som hette ”Sluta stressa NU!” – smålustigt om det inte hade varit så tragiskt … 🙂 )

  Så det är skönt när stillheten också får plats; när den får ord, trots att det egentligen inte behövs några ❤

 2. Pingback: Nymåne, ny intention – Saras goda.

 3. Pingback: Ny måne – ny intention – Saras goda.

 4. Åh, vad fint att jag fått inspirera om intentioner runt måncyklar.
  och Stillhet…..den har jag varit i jag med. I en annan måncykel.
  Denna nuvarande handlar för mig om att omfamna min inre sensuella njutningsfanatiker.

 5. Pingback: Söndag i tacksamhet och förundran 3 – Saras goda.

 6. Varje morgon när jag gjort min egen Headspace tar jag en sväng via mina Headspace-buddies och ett leende löper över anletet mitt när jag ser att du håller i och håller ut – och, som inlägget tydligt visar på, även håller om. Varsamt och finstämt, med en vilja i botten som framstår stark och tydlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.