Testar att sträcka ut

Ju äldre en blir, desto stelare blir en. Det vill säga, om en inte gör något för att mota olle i grind.

Motandet har jag nu börjat testa som en daglig vana. Ja, just det, testa. Jag har för ovanlighetens skull inte föresatt mig att ”nu ska jag stretcha varje dag i resten av mitt liv” på det sätt som jag vanligtvis gjort när jag börjat en ny vana under gångna år.

Nej, jag testar en dag i taget. Fem minuters stretching av kroppen i ett litet nybörjarprogram från Sworkit, den träningsapp jag använder för tillfället. Enligt den filosofi som jag skrev om i början av april: den att leva experimenterande, leva lärande.

Så här långt har det blivit sju dagar i rad. Än så länge får jag feed-backen från kropp och knopp att testet ska fortsätta – det är såååå skönt att sträcka ut att min inre röst ropar på mig om jag glömmer bort det. Hälsoglädje både idag och imorgon liksom!

Min främsta förebild och inspiration i smidighet – Busan the cat.

5 thoughts on “Testar att sträcka ut

  1. Stretcha fem minuter, förlåt det låter alldeles för blygsamt. Titta på katten! Den gör det ( i varje fall våra katter ) flera gånger om dagen. Var glad att du ännu är ung! Vi kör artrosgympa varje dag – tillsammans – och sen kör jag motionscykeln, minst femton minuter i 15 km/Tim. Allt för att överleva!

    1. Jag har bara börjat! Om jag skulle föresätta mig att stretcha en kvart från början skulle det inte funka. Än. Men jag bygger upp ett sug efter mer, och fem minuter är mer än noll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *