En digital vilodag – dag 39 i #blogg100

Ikväll ska jag för första gången inleda min ”digitala vilodag”. Vid helgsmålsringningen 18.00 stänger jag dator, paddan och mobildatan i telefonen. Ingen Netflix eller SVT Play via TV:n fram till 18.00 i morgon kväll.

Inspirationen kommer från Tiffany Shlain, som är filmare och digital pionjär. Hon har bland annat grundat Webby Awards, ”nätets Oscarsutdelning” och etablerat ”Cloud filmmaking”, som molnbaserat och kollaborativt filmskapande. Se bland annat den fascinerande Brain Power: From Neurons to Networks:

Jag lyssnade till hennes samtal med Krista Tippett i On Being (ja, jag är lite addict där). Många intressanta vinklar fastnade hos mig, och jag kommer säkerligen att återkomma till det avsnittet i framtida inlägg. Ett ämne som jag omedelbart kan börja omsätta i mitt eget liv är den #techshabbat som Tiffany firar med sin familj sedan ett antal år. I samtalet berättar hon bland annat om den positiva effekt som den har på hennes tidsupplevelse och kreativitet.

Värt att prova, tänker jag! Samtidigt tänker jag inte börja med att ta fajten med att få med kidsen på detta, eller kanske ens maken. I linje med dagens tidigare inlägg tänker jag att förebildsfaktorn får göra jobbet. Återkommer med rapport…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *