Kikarsikten – dag 68 i #blogg100

Kunde jag skilja mellan filosofin i Star Wars och den inom japansk samurajtradition? I quizzet som dök upp i reklamflödet snavade jag över flera tänkvärda sentenser, som jag lyckligtvis till största delen kunde placera i rätt forum. Två av citaten som jag skulle gissa på får bli dagens bloggtankar, tillsammans med ett tips på ett blogginlägg, som för mig verkligen illustrerar förmågan att välja sitt fokus. 

På bloggen Reaktionista (med ett fantastiskt manifest på temat att vilja beröra för övrigt) berättar Wilda regelbundet om sina Stjärnögonblick. Hon inspirerar mig till att stanna upp och fånga livet i alla dess nyanser och storlekar. 

Vilka är dina stjärnögonblick? Hur fångar du dem? Jag tror att de kan ge oss hintar om vilka fokus och perspektiv vi har, och därmed vilken verklighet vi väljer att leva i. 


2 reaktioner på ”Kikarsikten – dag 68 i #blogg100

  1. Åh, så rörd jag blir. Vet inte vad jag ska säga mer än TACK! Det gör mig så otroligt glad att mitt budskap når ut och att du tipsar om min blogg. Det är så värdefull bekräftelse. Och ja, jag tror som du att mycket handlar om inställning och fokus. Jag är glad att jag idag har förmågan att välja mina perspektiv på livet. Det har inte alltid varit så.

    1. <3! Jag tror att förmågan att välja perspektiv är något vi kan träna upp med åren, om vi blir medvetna om möjligheten och villiga att anta den inte helt enkla utmaningen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.