Söndagssummering v.37 2016

I mina söndagsinlägg vill jag fånga upp några av veckans ”glows”, det vill säga framgångar/ guldstunder/ tacksamhetstankar, som passerat och sätta ned foten för några ”grows” – områden som jag vill rätta till/ utveckla – inför den kommande veckan. 

Veckans faktum

img_1258Slack i kalendern är bra. Och nödvändigt.

Några av veckans Glows
Möten med människor. Nya och gamla vänner. Djup efter djup och nya perspektiv.

Barnen. Utflykter med, middagar tillagade av.

Edina, Patsy, Saffy och Lola. Helt enkelt Absolutely Fabulous!

Solnedgången sedd från 27e våningen.

Äppelvin och tortilla.

Tryggheten i att ha en kollega som fångar bollarna jag tappar när jag faller.

Spännande uppdrag med tydlig kompetenskvittens.

Att hitta orden som förlöser mig från en del av förlamningen. Ord som också får beröra många.

Insikten om att den mentala resa jag gjort under det senaste decenniet hjälpt mig landa i mig själv, och därigenom rustat mig för att hantera den situation mitt liv nu befinner sig i med en grundton av kärlek.

Att känna hur processen rör sig framåt. Med två steg framåt och ett steg bakåt i en surrealistisk jenkaversion växlar den mellan vrede, utskällning, raseri, förtvivlan, sammanbrott, sorg, stillhet, samtal, förklarande, lyssnande, reflektion, acceptans, varande, vänskap. Så kommer det att fortsätta så ett bra tag framöver på den väg jag väljer. Vägen mot förlåtelse och försoning. För oss båda.

Veckans Grow

Att hålla fokus och förankra mig i andning och observation. En vecka med stor leverans och många smådelar.

Att hitta vägar att ta emot all kärlek och omsorg som räcks mig.

Att fortsätta hitta orden som bär mig framåt.

Veckans ord – ett ord som följt mig som en röd tråd under den gångna veckan. 

Surrealism 

Innebörd: ””öververklighet”; om en i Frankrike efter 1:a världskriget utbildad modernistisk riktning inom konst, litteratur o. film som söker återge drömmar o. andra tillstånd i det undermedvetna ofta med chockartade o. absurda konstellationer.” (ur Svenska akademiens ordbok)

Veckans låt – en sång som följt mig som en röd tråd under den gångna veckan. 

When all is said and done – Frida i ABBA ger röst åt sorgen och smärtan som en skilsmässa rymmer. 

Vilka glows, grows, ord och låtar har präglat din vecka? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *