I just called to say I love you

Jag är kär. Härligt nykär. Messenger går varm av kärleksbetygelser i båda riktningarna. Poesin når ständigt nya höjder i våra inlägg.

IMG_7248Jag märker att min kärastes ord av kärlek, ömhet, uppskattning och åtrå ger näring åt mina känslor för honom. Och förstår att han upplever samma sak från sitt håll.

Vår gemensamma orddans blir till en vacker spiral av kärlek, en härligt bubblande, växande, fördjupande spiral av tillhörighet och ett framväxande ”vi”.

Hur mycket betyder de små orden av kärlek och uppskattning för att hålla en god relation vid liv när veckor blir till månader blir till år? Jag tänker att vi nog har lätt att underskatta betydelsen av dem, när den så kallade vardagen – eller de mindre lustfyllda sidorna av det som är vardagen – gör sig påmind och kanske till och med dominerar tillvaron och vår parrelation. Ekonomi, krav från barn, släkt och vänner, jobb, aktiviteter, boende och bil… och så alla våra egna mindre behagliga sidor. De där aspekterna av oss som vi inser inte gagnar oss och våra relationer, men som vi inte har kraften att göra något åt.

Ord kan aldrig ersätta handling. Men de är ett utmärkt komplement.

Ordens effekt på oss är i vissa fall livslång. I andra fall en färskvara.

När det gäller vården av en kärleksrelation är det kanske bäst att ta det säkra före det osäkra och betrakta orden som en färskvara. Att dagligen ge sin älskade en dos verbala kärleksbetygelser (gärna kompletterade med kärleksfulla handlingar så klart).

Jag vågar påstå att det inte finns något att förlora på detta. Utöver mer av ditt hjärta till den du redan gett bort en stor del av det till, förstås. Å andra sidan ökar du sannolikheten att du själv i motsvarande utsträckning får kärleksord tillbaka – och din del av den andras hjärta växer.

Jag och min käraste är i alla fall överens om att köra dagliga träningspass i att uttrycka våra känslor för varandra. Och vi är överens om att vi vill göra det länge till.

Så jag letar upp Berth Idoffs (oh, I like them hockeyfrills!) på Spotify och gnolar med i refrängen

Små små små ord av kärlek.
Små små små ord av ömhet, ska vi ge varann.

Gnolar du med mig?

PS. Jag tror att det här också funkar på och är viktigt i relationen till våra barn. Så ”skäm bort” dem med kärleksbetygelser! DS.

 

 

6 thoughts on “I just called to say I love you

  1. Pingback: Årsbokslut 2017 – Saras goda.

  2. Pingback: Och livet fortsätter gå |

  3. Jag funderar precis på detsamma:) fast från andra hållet… har precis (1 månad ca) börjat dejta en person som är lite introvert och iaf inte i detta läge spontant ger ömhetsbetygelser, varken i ord eller skrift. Märker att det får mig att hålla tillbaka i detsamma och att det kanske tom hämmar mina känslor från att utvecklas. Så funderar mycket över om jag kan känna mig tillräckligt bekräftad för att ta honom som han är (jag tror inte på att gå in i ett förhållande när man redan från början vill ändra fundamentala egenskaper hos den andre), eller om jag ska be om bekräftelse eller om det kanske tom betyder att vi inte kommer att utveckla någon kärlek utan stannar i fysisk bekräftelse och exklusivt datande tills det inte längre känns tillfredställande nog.

    Hm Kanske ska jag släppa mina ord lösa å se vad som händer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *