Lånat inlägg om att vara på väg eller växa – dag 45 i #blogg100

Idag lånar jag tankar från Helena. Hennes inlägg om att vara på väg kontra expansion, växande och rotande slog djupt an hos mig. Det finns de som menar att utveckling och rotande står i motsats till varandra. Helenas inlägg förstärkte min upplevelse av att det inte är så enkelt.

Min egen livsresa blir allt mer av just att växa, expandera och samtidigt rota mig i den jag är och vad som är viktigt för mig, i min potential när jag upptäcker och utmanar den, i varifrån jag kommer, i de sammanhang som jag är i och i de insikter och frågor som väcks i mig, allteftersom dag läggs till dag och årsringarna blir fler.

Ju mer rotad jag blir i mig själv, desto större blir min integritet. Och desto stadigare kan jag växa i samklang med de ständigt växlande omständigheterna.

 

4 thoughts on “Lånat inlägg om att vara på väg eller växa – dag 45 i #blogg100

  1. Tack! Höll på att skriva ”bilringarna…” men avstod 🙂 Jag har (ännu) inte drabbats av någon rädsla för att åldras, utan vill verkligen se varje år som går som en gåva, med erfarenheter som gör mig visare, lugnare och kanske till och med mer tillfreds.

 1. *Blir rent tårögd*

  Inte för att du refererar till mitt inlägg, inte ens för att det slog an så djupt i dig, utan för att jag känner igen det du skriver, så väldigt mycket. Allra mest för att jag ser det, i dig, i mig, i sån många runtomkring.

  På tal om ”the process of coming into existence”.

  Fortsätt skriv min vän – det ger mig enorm glädje att ta del av dina tankar, reflektioner och insikter. Tack!
  <3

  1. Ja, visst är det så! Har lyssnat på två poddar om Kabbala idag, och väldigt mkt ”coming to existence” verkar det vara där… 🙂 Tack f att du läser och reflekterar, liksom för att du skriver för mig att reflektera över💞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *