Nya böcker – dag 65 i #blogg100 

Lilla julafton i maj: jag har packat upp ett paket från AdLibris med två nya böcker. 

Ser fram mot att sätta ögonen i 

Becoming Wise: An Inquiry into the Mystery and Art of Living, i vilken Krista Tippett summerar 13 år av lyssnande och sökande samtal på temat var det är att vara människa. Sällan har jag sett fram mot en bok så mycket som denna – Krista Tippetts pod On Being har gett mig så många djupa insikter, och samtalstonen är som balsam för själen i ett alltförofta icke-lyssnande, prata-förbi-varanndominerat och slå-sanningar-i-huvudet-präglat samtalsklimat. 

Kapitlen har ingångarna Words, Flesh, Love, Faith och Hope. Om det är någon av mina läsare som också är p g med denna bok, hojta, så kan vi köra en digital bokcirkel! 

Det händer när du vilar – Tomas Sjödins lovsång till och brandtal för vilan. Sjödin behärskar också lyssnandets konst – lyssnandet efter livets många nyanser. Ser fram mot att lyssna in hans och mina reflektioner under rubriker som ”Hyllning till tvärstoppet”, ”Sofflocksfilosofi” och ”Vila och växa”. 

12 thoughts on “Nya böcker – dag 65 i #blogg100 

  1. Pingback: Tankar om kärlek – Saras goda.

    1. Det är lugnt! Jag har många böcker som jag läser, så jag har på ett sätt ingen brådska. Och jag har än så länge inga andra aspiranter på digital bokklubb heller, så vi bestämmer takten! <3

      1. Haha – skulle just skriva Jag Jag Jag vill när jag såg Tess kommentar. Beställer den jag med! Vill gärna bokklubba den med er!

  2. Åh, Kristas bok – jag är såååå sugen. Lyssnade idag på en intervju m Krista på GLP (Good Life Project) och bara M Å S T E läsa/veta/känna mera om/som Krista!

    1. Vi behöver ju inte stressa oss igenom boken… Gissar att den tjänar p att läsas i små doser, låta sjunka in, ge rum för nya perspektiv o insikter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *