Nya böcker – dag 65 i #blogg100 

Lilla julafton i maj: jag har packat upp ett paket från AdLibris med två nya böcker. 

Ser fram mot att sätta ögonen i 

Becoming Wise: An Inquiry into the Mystery and Art of Living, i vilken Krista Tippett summerar 13 år av lyssnande och sökande samtal på temat var det är att vara människa. Sällan har jag sett fram mot en bok så mycket som denna – Krista Tippetts pod On Being har gett mig så många djupa insikter, och samtalstonen är som balsam för själen i ett alltförofta icke-lyssnande, prata-förbi-varanndominerat och slå-sanningar-i-huvudet-präglat samtalsklimat. 

Kapitlen har ingångarna Words, Flesh, Love, Faith och Hope. Om det är någon av mina läsare som också är p g med denna bok, hojta, så kan vi köra en digital bokcirkel! 

Det händer när du vilar – Tomas Sjödins lovsång till och brandtal för vilan. Sjödin behärskar också lyssnandets konst – lyssnandet efter livets många nyanser. Ser fram mot att lyssna in hans och mina reflektioner under rubriker som ”Hyllning till tvärstoppet”, ”Sofflocksfilosofi” och ”Vila och växa”. 

12 reaktioner på ”Nya böcker – dag 65 i #blogg100 

  1. Pingback: Tankar om kärlek – Saras goda.

    1. Det är lugnt! Jag har många böcker som jag läser, så jag har på ett sätt ingen brådska. Och jag har än så länge inga andra aspiranter på digital bokklubb heller, så vi bestämmer takten! ❤

  2. Åh, Kristas bok – jag är såååå sugen. Lyssnade idag på en intervju m Krista på GLP (Good Life Project) och bara M Å S T E läsa/veta/känna mera om/som Krista!

    1. Vi behöver ju inte stressa oss igenom boken… Gissar att den tjänar p att läsas i små doser, låta sjunka in, ge rum för nya perspektiv o insikter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.