Bloggtips: Den svåra konsten att djuparbeta

https://pixabay.com/en/juggle-artists-circus-money-1027147/Louise på bloggen lugnochfin har skrivit ett av de viktigaste blogginläggen jag läst på ett tag. Viktigt i bemärkelsen Hur använder jag min tid och alla nya tekniska möjligheter på ett sätt som får mig att må bra på lång sikt.

Hon skriver om ”Den svåra konsten att djuparbeta”, utifrån bland annat boken “Deep Work: Rules For Focused Success In A Distracted World“ av Cal Newport, och delar med sig av sina fem take aways från boken – läs hennes inlägg för att få reda på vilka!

När jag läser tänker jag på de två förändringar jag gjort av mitt liv under våren, och som gett mig mer energi och kreativitet: jag började sjunga i kör igen och jag började ta digital helg. Den här måncykeln försöker jag dessutom vara extra uppmärksam på min ovana att multitaska – min intention, som jag kommer att återkomma till flera cykler under hösten tror jag – är ”En sak i taget”.

live-511556_1280

 

Illustrationer från Pixabay.

 

One thought on “Bloggtips: Den svåra konsten att djuparbeta

  1. Påminner mig om The Shallows, av Nicholas Carr. Den kom ut för fem-sex år sen, diskuterar vad internet gör med vårt sätt att läsa och ”djuptänka”, intressant, jag har tänkt mycket på det sen dess, framförallt att disciplinera mig när det gäller uppmärksamheten, att fokusera. Det tar ju ett tag att försjunka i djup koncentration, så man får lov att ge sig själv tid tills det inträffar, inte ge upp med klick i förtid. Ungefär som andra andningen när man springer.

    Jag har tydligen till och med skrivit lite om boken för länge sen :): http://triloger.se/wp/2011/08/04/natet-bikt-och-avlat/

    Rekommenderas. Det här verkar vara i samma andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *