Sången ädla känslor föder – dag 19 i #blogg100

”Skratt, sång och dans skapar andlig och känslomässig kontakt. Vi blir påminda om det enda som egentligen spelar roll när vi söker tröst, inspiration, läkning,  eller vill ge utryck för vår glädje: att vi inte är ensamma.”


Det var slutsatsen som forskaren Brené Brown drog som svar på frågan om varför skrattet, sången och dansen har en stor plats i livet hos människor som lever helhjärtat. Utifrån den ger hon sitt tionde livsråd: ”Värna om skrattet, sången och dansen – frigör dig från behovet att verka cool och ha koll”.

Idag har jag fått ett riktigt lyxigt skumbad av skratt, sång och dans hos Stockholm City Voices. Sångrösten är ganska ringrostig efter 10 års uppehåll, dansmovesen valpigt nybörjartufflande – definitivt inte cool, definitivt ingen koll -, men skrattet är på plats! Och resten kommer under bästa möjliga vård i en oerhört generös, vänlig och inte minst professionell grupp av artistsystrar.

Körens yttersta mål är att beröra och ge sin publik djupa upplevelser. Det rimmar så oerhört väl med vad jag eftersträvat genom åren. Teknisk perfektion är väl kul och beundransvärt, men är inte tillräckligt för mig som motivation. Jag vill sjunga tröst, inspiration, läkning och samhörighet till såväl mig, medmusikanter och åhörare.

Vad betyder sång, musik, dans och skratt för dig?

Här kan du kolla in min nya hobby!

8 thoughts on “Sången ädla känslor föder – dag 19 i #blogg100

  1. Pingback: Bloggtips: Den svåra konsten att djuparbeta – Saras goda.

  2. Pingback: Helhjärtat vill jag leva – dag 99 i #blogg100 – Saras goda.

  3. Pingback: 1 juni – dag 92 i #blogg100 – Saras goda.

  4. Pingback: Varde… och det blev. – dag 33 i #blogg100 – Saras goda.

  5. Pingback: April, april – dag 32 i #blogg100 – Saras goda.

  6. Pingback: En musikalisk höjdpunkt | HERO – the coach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *