Jesusbarn minus 6 – om det angelägna men smussliga

Ja. Jag erkänner. Sex är viktigt för mig. Jag är en kvinna mitt i livet, med tre barn och i en fantastisk relation. Klart som korvspad att jag är en varelse med sexuella behov och erfarenheter.

Den kombination av öppenhet och sårbarhet som jag lever med i många andra delar av mitt liv, och som tar sig uttryck bland annat här på bloggen omfattar (ännu?) dock inte den delen av mitt liv.

Samtidigt tror jag att det finns en poäng att våga samtala och reflektera mer öppet med varandra även kring detta område. Det är för de flesta så basalt för välmående och livsglädje, inte minst när vi är i en kärleksrelation.

Samtidigt är vi lika olika som individer i vårt förhållande till sex som till… tja, psykisk ohälsa, träning, kost, sömn, relationer, status. Allt det där som vi mer eller mindre ohämmat delar tankar och känslor kring. Där i ett delande där vi kan befrias från stigman av insikten om att ”det är inte bara jag…” Där vi hämtar inspiration och idéer från varandras erfarenheter och berättelser.

Nej, jag är (ännu?) inte där att jag kommer att börja skriva personligt om sex här på bloggen.

En modig person och inspiration som nyligen börjat göra det är Tess. Magiska vännen Tess, som mitt i en omgång mykoplasma fick kontakt med sin kåthet, som har en affär med sin man och som med honom varit på kurs i intimmassage. Och som berättar om det.

Tack Tess för att du vågar!

3 thoughts on “Jesusbarn minus 6 – om det angelägna men smussliga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *