Uptown funkified – dag 48 i #blogg100

Inlägg med visst nerd alert – nu är du varnad!

Smiley-Dance

Har haft en låt på hjärnan idag. Gårdagens körrep värmdes upp med fys i form av grymt rolig korre (har denna termin lärt mig att det är danslingo för koreografi) till Mark Ronsons Uptown Funk. Uppvärmningen fastnade på film och hamnade sedermera på FB, där den fick stort intresse och uppskattning. En medkorissa delade en underbar vintagevariant på kvällen.

När jag vaknade av mig själv vid sexsnåret i morse, var min första tanke: ”do. dodohdot dodohdo do do.” Oh well, good morning sunshine, liksom!

Och så fortsatte det. På vägen till jobbet: ”do. dodoodot…”. Även om jag inte helt har släppt sargen än så låter jag groovet gå hela vägen ut i kroppen under promenaden – dancewalk i nanoversion skulle jag nog kalla det.

Väl framme på jobbet, medan jag går igenom mailen och väntar in kollegan: ”do. dodoodot.” Tänker a) att det vore grymt att börja varje dag på kontoret med lite fys à la Tindra (som körens koreograf heter) b) ”what’s keeping me?”.

Under promenaden till eftermiddagens möte: ”do. dodoodot dodoodot do do.” Jag att lyssna och att nanogroova. I jakten på flera UptownFunk-kickar hittar jag ett par coola akustiska versioner här och där, glassiga Glee och så plötsligt ett intro som får mig att lystra till: brass och trummor – tänk amerikanskt Marching Band, me like! Det var bara det att när sången väl började var det i form av tre jordekorrar… Me don’t like. Tänk det arret, fast med Bruno Mars vid micken istället… Me like very much :)!

Som tur är kan jag rensa öronen med magiska Tim Akers & the Smoking Section (som för övrigt också gjort en sjukt bra Shake it off).

Händer det dig ibland att du nördar in på en låt, och med hjälp/förledd av Spotify tar dig igenom version efter version? Och så undrar jag givetvis – vilken låt skulle kunna få dig, eller kanske till och med får dig, att börja utmana konventionerna och groova med på hållplatsen eller under promenaden?

Illustration by Krabat der Zauberlehrling (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

3 thoughts on “Uptown funkified – dag 48 i #blogg100

  1. Pingback: May I #Dancewalk – dag 61 i #blogg100 – Saras goda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *