#lyrikfredag: Kroppspråk

portrait bw”Dansa!” sa kroppen. Och jag gav mig hän. Följde, förde, böjde, skakade, rockade och rollade. Regerade i ensamt majestät på köksdansgolvet.

”Var uppmärksam!” sa kroppen. Och jag fokuserade. På att följa och leda den ordlösa energin i rummet som genererades när deltagarnas tankar möttes kring våra frågor och uppgifter i samtal runt borden.

”Älska!” sa kroppen. Och jag hörsammade. Lekte, smekte, rörde, berördes.

”Näring med smak!” sa kroppen. Och jag lagade. Sötpotatis, grönkål, granatäpple, vitlök. Ingefära, citron, honung. Purjolök, potatis.

”Kaffe!” sa kroppen. Och jag svarade. Mätte, bryggde, mjölkskuggsblandade, drack, njöt av kryddig doft och beskfruktig smak, vaknade, värmdes.

”Integrera!” sa kroppen. Och jag tog hjälp. Av varsamma händer och stort hjärta som låste upp, balanserade och visar på vägen mot helande.

”Vila!” sa kroppen. Och jag lyssnade. Pausade, sov, andades, återhämtade, förebyggde.

Vad har din kropp bett om eller uppmanat dig till på sistone? Har du hörsammat den?

 

 

6 reaktioner på ”#lyrikfredag: Kroppspråk

  1. Instämmer med Helena – vilken ordartist du är! Löv it!

    Ja, du, mitt i mina hormonella obalanser är det som att jag har liksom 4 språk…..där den fysiska kroppen talar franska, där den mentala hjärnan endast förstår braille, och hjärtat endast gör sig förstådd och förstår mandarin och samtidigt försöker mitt hela andliga jag prata med omvärlden på teckenspråk. Och blir samtidigt bemött på rotvälska….
    Så ja, jag lyssnar som f-n, men blir just nu, i vissa stunder inte alls bättre på att förstå.

    1. När en ska lära sig ett nytt språk finns det de som säger att en ska börja med barnprogram… Vad kan du göra förenkla kommunikationen med dig själv och omvärlden så mycket som möjligt? Kan du hitta vila i de nyanser som inte blir förstådda just nu, men kanske längre fram? En jätteutmaning, javisst. Men kanske inte större än att försöka förstå och bli förstådd i det Babels torn du beskriver? ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.