Backspegel i tacksamhet och förundran 28 och 29

Under 2018 vill jag stanna upp regelbundet och reflektera över veckan som gått genom linser av tacksamhet och förundran. När jag ser tillbaka på årets två första semesterveckor tänker jag bland annat på…

… kvalitetstid med barnen. I hög utsträckning sån där kvalitetstid då var och en håller på på sitt håll med sitt, men man ändå känner att man är tillsammans.

… kvällen med blomsterutdelaren C på Skansens allsång. Att få uppleva superproffset och kärnkraftverket, tillika studiomannen, Pernilla Isedal är, är ren lycka!

… den spontana porträttfotosessionen med C  i släpljuset efter allsången

… tid att läsa.

… solbrunhet. För en gångs skull inte solbränna.

… utflykten med barnen till barndomens hemort Sandviken och paradiset Högbo bruk.

… besöket på The Church, där jag spelat många gånger och varit God Kamrat en termin. Ja, när det var Baptistkyrkan i Sandviken då förstås. Nu är en av stans vackraste byggnader renoverad och omvandlad till ett ställe där man kan få både bröd, fiskar (och kött) och spiritus. Fast i lekamlig variant. Barnen och jag utmanade bartendern på alkoholfria drinkar som han fixade med den äran. Trevlig pratstund med en av ägarna blev det också.

… glädjen över att uppleva att barnen är lika förälskade i Högbo som jag var som barn och fortfarande är.

… skratten under den underbara föreställningen Ta det med en klackspark! (Mina bilder från föreställningen finns här.) Ännu ett sommarlustspel av superkompetenta duon i JV Musik & Teater. I höst sätter de upp en nyskriven musikal om Sandviks grundare Konsul Göransson – är du intresserad av industrihistoria (och givetvis bra musik och skådespel) anbefalles en tripp till Sandviken i oktober!

… den sköna känslan av att köra stooor bil (minibuss).

… härliga dagar i Ångermanland hos syster, svåger och mor med älsklingen och vårt Big Pack, som vanligtvis utgörs av våra sammanlagt fyra barn och som för en vecka dessutom var förstärkt med en katt. Bad, fiske, loppis, utflykter, god mat, vila, läsning, fotograferande och umgänge fyllde dagarna.

… kaffe på bryggan med älsklingen innan resten av huset vaknat.

… att träffa min far en stund.

… lyckan i att ha världens bästa granne i M. Det tycker både jag och Busan, som blev mycket väl omhändertagen medan vi andra roade oss i Norrland.

… spontanlångbrunch med kära väninnan P.

Vad har du varit tacksam och/eller förundrad över de senaste veckorna?

8 thoughts on “Backspegel i tacksamhet och förundran 28 och 29

 1. Älskar dina ord; solbrunhet och BigPack <3

  Mina senaste veckor….förundrad över mina inre toppar och dalar, hur jobbigt jag tycker att det kan vara i dalarna just nu, såsom jag aldrig upplevt dem innan.
  Tacksam att jag orkar välja bort dem och kan få spendera en dag eller två utan dalarna. Tacksam att min favoritfamn alltid är öppen för mig.

 2. Minnen för livet skapade förstår jag. Reflektion är viktigt, livet springer på så fort och utan reflektionen är det så lätt att bara öka takten och springa fortare. Önskar dig en fortsatt fin njutningsfull sommar.

 3. malinl

  Och wooooow! för bilderna!

  Jag har galet mycket att vara tacksam över och har faktiskt med det som en del i min skrivrutin varje morgon, att skriva om vad jag är tacksam över. Hjälper!

 4. Vilken härlig återblick, det bara lyser av tacksamhet i din text. Extra härligt för en fd Sandviksbo som känner igen sig. Född och uppvuxen där men utflyttad 🙂
  Tack för fina ord, det är viktigt att stanna upp och reflektera !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *