Återblick på vecka 2 2019

Under 2019 vill jag regelbundet stanna upp, göra och dela en kort återblick på veckan som gått, som ett sätt för mig att leva ett medvetet, reflekterat liv. Jag vill uppmärksamma saker som jag är tacksam över, men också notera något jag lärt mig eller tränat på, liksom vad har jag läst eller lyssnat på. Årets andra vecka…

… är jag tacksam för

 • tiden med barnen. Den där vi pysslar var och en med vårt och den där vi umgås. Över mat, städning eller spel, på promenad eller framför TV:n.
 • återfunnen vänskap.
 • professionella förtroenden.
 • träden, som blivit mina allierade i att uppmärksamma glädjen.
 • den i mina ögon vitalisering av politiken som det innebär att de två liberala partierna tagit ett kliv ur en allians där konservatismen växer sig allt starkare.

… har jag lärt mig

 • att använda en Xbox-kontroll. Jag kör visserligen som en kratta i sonens Forza Horizon, men det är kul! Och han växer av att få lära mig det han behärskar fullt ut.
 • att göra en riktigt god tomatsalsa. På fri hand. Annars vore det väl inte jag, som har notoriskt svårt att följa recept.

… har jag lyssnat på

 • senaste avsnittet av podden Ett samtal, där Helena och Caspian samtalar om tempo. Tänkvärt, med ett skönt samtals – just det – tempo.

… har jag läst

… har mitt mantra varit

 • ”Jag är hel”. Med mitt mörker och mitt ljus. Med mina styrkor och svagheter (inte sällan samma saker, fast ur olika perspektiv), med min historia, mina drömmar och drivkrafter, mitt mod och mina rädslor. Jag behöver ingen annan för att bli hel. Däremot är den jag är i relationer med andra en del av den helhet som är jag.
Den nya bron över Årstabäcken fångade mitt öga och fångades på bild när vi tog en ”fånga dagsljus-promenad”.

Vad har du noterat denna vecka?

2 thoughts on “Återblick på vecka 2 2019

 1. Jaaaa – ”jag är hel” är ett underbart mantra. Jag reagerar kraftigt på hur så många, överallt tycks det mig, pratar om ”trasiga människor” och det gör mig ont. Vi är inte trasiga. Möjligen kantstötta och mörbultade, men inte trasiga…

  Sen gläds jag så klart åt att du tyckte om Ett samtal!
  <3

  1. Jag vågar inte sträcka mig så långt att det inte finns människor som är autentiska i sin känsla av att vara mer eller mindre trasiga, eller för vilka det känns som att livet gått i kras och sannerligen är trasigt. Hur vi talar om andra är dock en annan sak. Jag kan bara tala för mig själv om den befrielse som kom när jag förstod att jag kunde betrakta mig och mitt liv som helt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *